maanantai 12. syyskuuta 2011

Pariisin vainotut


Katottiin eilen Heidin kanssa toi Pariisin vainotut -elokuva. Täytyy sanoa että veti kyllä aika hiljaseksi :( Elokuvahan perustuu Joseph Weismannin (vuoden 1942) kokemuksiin Ranskan juutalaisvainoista. Erittäin hyvä, mutta samalla ihan kamala elokuva! En osaa edes kuvitella millasta se on ollut :( Kyllä siinä elokuvaa katsoessa tuli montakin kertaa itkettyä! Ja järkyttävintähän tässä on se, että tämä on oikeasti tapahtunu :|


Miettikää nyt, jos te olisitte juutalaisia (ja osa teistä voi ollakkin). Teitä syrjittäis, teidän pitäis pitää tähteä teidän vaatteissa että kaikki tietäis keitä te ootte. Teitä ei päästettäis edes kauppoihin. Teidän selän takana päättäjät vaan päättäis antaa teidät vastustajan murhattavaksi, ettekä te tietäisi siitä mitään. Keskellä yötä teidän koko perhe haettais kotoa ja vietäis johonki halliin. Teidät tungettais sinne, te ette saisi ruokaa ettekä juomaa moneen päivään. Sieltä teidät vietäis keskitysleireille, missä te saisitte syödä vaan keiton lientä. Kaikki laihtuis, monia kuolis ja sitte vielä lapset erotetaan vanhemmistaan. Lopulta kaikki lähetettäis kaasukammioon toiseen maahan. Miettikää ja toi on oikeasti totta, noin on käyny 13 000 ihmiselle Ranskassa, joista yli 4000 oli lapsia. Puhumattakaan niistä Saksassa asuvista juutalaisista. Järkyttävää miten ihminen voi olla noin julma toiselle :'( ja vaan sen takia, että se kuuluu eri uskontoon! Mun päähän ei mahdu miten maailma voi olla näin julma :( Onneksi sentään jotkut rohkeat ihmiset oman henkensä uhalla suojeli ystäviään ja läheisiään, niin että 10 000 juutalaista pelastui tältä kamalalta kohtalolta!

Tällästä tähteä ranskalaisten juutalaisten piti pitää


Jos ette oo vielä kattonu tätä elokuvaa, niin suosittelen kattomaan!! Tarina on ihan hirveän julma, mutta elokuva on hyvin tehty ja siihen nähden, millasta se on ollu, elokuva ei oo läheskään niin raaka! Elokuvan jälkeen tuli kyllä mietittyä, että kyllä ne omat murheet on kuitenki erittäin pieniä ja vähäpätösiä tuohon verrattuna!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ♥ Se piristää mieltäni :)
Yritän vastata jokaiseen kommenttiin, joten jos haluat lukea vastaukseni, muistathan painaa "tilaa sähköpostitse"-painiketta kommenttiboksin alta! :)